Leírás
Tradicionális kínai vas wok serpenyő
Kínában nagy kultusza van a natúr vas wok serpenyőnek, minden étel ezekben készül, már hazánkban is egyre több háztartásban kap helyet.
Anyaga: vas, bükk fa
Méretei: ~32 cm átmérő; 54 cm hosszú nyéllel együtt; ~11 cm magas, anyagvastagság 1,3mm
Doboz mérete: 32,5*33*12 cm
Bruttó súlya: 1,28 kg
Nettó súlya: 0,96 kg
Tradicionális kínai vas wok serpenyő
Használható: Minden főzőfelületen, illetve szabad tűzön is használható.
Tisztítása: semleges folyékony mosogatószerrel. Kerülje a karcosodást okozó szerek és eszközök használatát!
Használat közben a wok felforrósodik, sütőkesztyű használata javasolt.
Kiváló és egyenletes hőelosztási képességgel rendelkezik.
Kérjük, hogy figyelmesen olvassa el a használati útmutatót.
Fontos használati és karbantartási információk:
1. Karbantartási utasítás a wok első használata előtt:
a. Semleges folyékony mosogatószerrel mossa el, majd öblítse el.
b. Melegítse fel alacsony hőfokon, majd szárítsa meg. (Víz nélkül.)
c. Kenje be zsíros sertés hússal (étolajjal) a wok belső falát, mielőtt felforrósítaná azt.
Körülbelül 3 percre kapcsolja ki a hőt, hagyja kihűlni a wokot, mossa el, majd ismételje
meg újra a folyamatot. (Ismételje meg 3-4 alkalommal ezt a folyamatot. Minél
többször ismétli meg, annál jobb lesz a tapadásmentes hatás.)
d. Kenje be alaposan a wok belső falát étolajjal, majd hagyja állni 24 órán keresztül.
Miután beivódott az étolaj a wok falába, mossa el. A termék ezután használatra kész.
2. Rendszeres karbantartás:
a. Rozsdásodás elkerülése érdekében:
A vas serpenyők mindegyike nitridálásos eljárással van kezelve, és amíg megfelelően
karbantartja őket, nem rozsdásodnak.
Ügyeljen arra, hogy használat után rögtön tisztítsa meg és szárítsa meg a serpenyő
belsejét és külsejét egyaránt.
Ha nincs használatban, helyezze a serpenyőt jól szellőző helyre, és tartsa szárazon.
Ha rozsdás lesz, melegítse fel a serpenyőt, kapcsolja ki a hőt, majd egy kis ecettel
nedvesített ruhával törölje le közvetlenül a rozsdás területet az eltávolításához.
b. A leégés elkerülése érdekében:
A vas serpenyő nem tapadásmentes serpenyő. Első használat előtt javasoljuk, hogy
kövesse a fenti karbantartási utasítást, serpenyője hatékonyabb használatáért.
– Mérsékelten növelje az olaj mennyiségét, például a hús és egyéb ételek sütéséhez
– Főzés előtt alaposan melegítse elő az olajat.
– Ha gáztűzhelyet használ, először melegítse fel a serpenyőt, majd hozzáadhatja az
olajat. Hevítse fel az olajat, majd beleteheti az elkészíteni kívánt ételt.
– Ne hagyja a serpenyőt sokáig használaton kívül.
– Ha ételt, sós vizet, savas vagy lúgos vizet hosszú időre vasedénybe tesz, az károsítja
a rozsdaállóságot.
– Ne főzzön mungóbabot vagy hagyományos kínai gyógynövényeket hosszú ideig vas
serpenyőben.
– Ne melegítse a serpenyőt huzamosabb ideig étel nélkül.