Kategóriák
Vissza a termékekhez

Öntöttvas kacsasütő 28cm

18,500Ft

Öntöttvas két részes ovális lábas 4 literes

Elfogyott

Értesítést kérek, ha elérhető

Leírás

Kétrészes öntöttvas kacsasütő tál fedővel, mely külön is használható mint sütőtál, méretei kb 28 cm hosszú, 10,5 cm magas, a fedője 4,5 cm magas, teljes magasság fedővel 14,5 cm, 36 cm teljes hossz füleknél mérve, kb 4 literes űrtartalommal.

Használata

Tisztítása: Minden használat után meleg mosószeres vízzel mossa el, alaposan szárítsa meg és kenje be zsírral a rozsdásodás elkerülése érdekében.

Első használat előtt az edényről távolítsa el a rozsdásodást gátló növényi olajat. Ehhez az edényt forró vízben, semleges folyékony mosogatószerrel mossa el, alaposan törölje szárazra.  Az edényt ezután kenje ki zsírral vagy szalonnával, és alaposan hevítse fel.

Az új vas és öntöttvas edényekben első alkalommal burgonyát vagy annak a héját olajban süssük, melyet kidobunk utána. Ezt nevezik beavatásnak. Tisztításakor ne használjon súrolót, mert az eltávolítja a kokszréteget, ami a sütés után keletkezik, és megakadályozza az étel leégését. Az öntöttvas edényben készült étel egyedi ízét is ez adja. A beavatást minden, savtartalmú hozzávaló, pl. gyümölcsök, hagyma, használata után meg kell ismételni, ezzel elkerülhető, hogy az étel vas ízű legyen.

További információk

Tömeg 9 kg
0
    0
    Kosár
    A kosarad üresVissza az üzlethez