Kategóriák
Vissza a termékekhez

Két részes öntöttvas serpenyő

15,900Ft

Öntöttvas serpenyő fedővel.

5 készleten

Leírás

Két részes öntöttvas serpenyő, kb 26 cm átmérőjű, 10 cm hosszú a nyele, 42 cm a teljes hossza, 8 cm magas fedő nélkül, 12 cm magas fedővel.

Használata

Tisztítása: Minden használat után meleg mosószeres vízzel mossa el, alaposan szárítsa meg és kenje be zsírral a rozsdásodás elkerülése érdekében.

Első használat előtt az edényről távolítsa el a rozsdásodást gátló növényi olajat. Ehhez az edényt forró vízben, semleges folyékony mosogatószerrel mossa el, alaposan törölje szárazra.  Az edényt ezután kenje ki zsírral vagy szalonnával, és alaposan hevítse fel.

Az új vas és öntöttvas edényekben első alkalommal burgonyát vagy annak a héját olajban süssük, melyet kidobunk utána. Ezt nevezik beavatásnak. Tisztításakor ne használjon súrolót, mert az eltávolítja a kokszréteget, ami a sütés után keletkezik, és megakadályozza az étel leégését. Az öntöttvas edényben készült étel egyedi ízét is ez adja. A beavatást minden, savtartalmú hozzávaló, pl. gyümölcsök, hagyma, használata után meg kell ismételni, ezzel elkerülhető, hogy az étel vas ízű legyen.

További információk

Tömeg 7 kg
0
    0
    Kosár
    A kosarad üresVissza az üzlethez